Nieuwbouw van een vrijstaande woning Kapelle-op-den-Bos

  • Nieuwbouw van een vrijstaande woning Kapelle-op-den-Bos

    Het betreft een strakke, hedendaagse, vrijstaande woning waar de stedenbouwkundige voorschriften ervoor gezorgd hebben dat de woning afgewerkt wordt met een plat dak. Om zo weinig mogelijk inkijk te hebben op de omliggende percelen, wordt gewerkt met een gelijkvloerse verdieping en een leefkelder. Om licht binnen te trekken op de kelderverdieping, waar kamers en een bureau zijn ondergebracht, wordt gewerkt met patio's aan voor-en achtergevel. De woning is voorzien van een overdekt terras en een overdekte inkom. Niet alleen hebben deze een meerwaarde in het gebruik, maar dit maakt bovendien dat het gebouw geen monolitische blok vormt. Er werd gekozen voor strakke materialen, die volledig aansluiten bij de vormentaal van de woning: witte gevelbepleistering, zwarte ramen, zwart plaatwerk, accenten in hout, etc. Qua indeling werd gekozen voor een open leefkeuken, die toch voldoende afgesloten is van de leefruimte. Door op het gelijkvloers een slaapkamer, badkamer en dressing te voorzien, is levenslang wonen mogelijk in deze woning.

  • Nieuwbouw
    Regio:
    Kapelle-op-den-Bos
    Bouwjaar:
    2016
    Oppervlakte:
    258m2
  • placeholder
  • placeholder
  • Vergelijkbare projecten

    Nieuwbouw, Ramsdonk, bureau, grote leefruimte, dakterras, compacte woning, ruime woning, crépi, gevelsteen toon op toon gevoegd
    rijwoning te Ramsdonk
    Nieuwbouw
    Tuingevel van passieve nulenergiewoning, opgebouwd in houtskelet, bekleding met hout en tegelpannen, verhoogd tuinterras
    Bio-ecolog. passiefhuis te Overijse
    Nieuwbouw
    Houtskelet
    Passiefwoning
    Eengezinswoning houten gevel houtskeletbouw houten buitenschrijnwerk Oud-Heverlee lage energie
    Driegevelwoning te Oud-Heverlee
    Nieuwbouw
    Houtskelet
    Verbouwing,driegevelwoning,Alsemberg,Beersel,Olivier Jahn,lichtstraat,gevelplaatmateriaal,crepi,gelijmd metselwerk
    Driegevelwoning te Alsemberg
    Verbouwing
    Maryline Dubois, architecte Asse, rénovation, Asse, maison unifamiliale, annexe, crépi et isolation, terrasse, vide, escalier ouvert, grande baies vitrées, double garage, toit plat, cuisine ouverte, dressing, rénovation totale, verrière, entrée couverte
    Eengezinswoning te Asse
    Verbouwing