Verbouwing van een hoeve te Bierbeek

  • Verbouwing van een hoeve te Bierbeek

    Het project omvat de volledige renovatie van een oude hoeve, waarvan maar een klein deel werd gebruikt als woning. De constructie werd gestript tot een open ruwbouw en volledig

    anders ingedeeld. De achterbouw werd afgebroken zodat de woning minder ingesloten zou zijn. Het grootste deel van de interne draagwanden werd behouden om de kost van de

    ruwbouw zo laag mogelijk te houden. Centraal in de woning werd er een grote vide gecreëerd om de ruimtelijkheid van de woonkamers te vergroten. De woning werd volledig geïsoleerd langs de buitenzijde en voorzien van een nieuwe technische installatie, waaronder vloerverwarming in de zone onder de vide. Vooraan werd er een zonneboiler geplaatst op het dak, voor de aanmaak van warm water. Ook de tuin werd ontworpen en meteen na de verbouwing aangelegd.

  • Verbouwing
    Regio:
    Bierbeek
  • placeholder
  • placeholder
  • Vergelijkbare projecten

    Straatgevel van bel-étagewoning
    Bel-etagewoning te Etterbeek
    Verbouwing
    Verbouwing,hoeve,boerderij,Sint-Brixius-Rode,Meise,Olivier Jahn,vide,praktijk,grote glaspartij,extra verdieping,houtskelet
    Hoeve met praktijk te Meise
    Verbouwing
    Houtskelet
    Verbouwing,hoeve,boerderij,Halle,Breedhout,Olivier Jahn,schuur,steellook ramen,kalei,patio,binnenkoer
    Hoeve te Halle
    Verbouwing
    Verbouwing,herenhuis,Koekelberg,Brussel,Olivier Jahn,veranda,crepi,crepi,steellook ramen,draaitrap,balustrade,vide,dressing,glaspartij
    Herenhuis te Koekelberg
    Verbouwing
    Verbouwing,hoeve,boerderij,Dworp,Beersel,Olivier Jahn,beschermd,agrarisch,vide,zonnepanelen,gewelven
    Hoeve te Dworp
    Verbouwing