Wedstrijd sociale woningen te Dendermonde

  • Wedstrijd sociale woningen te Dendermonde

    Het ontwerp is zo geörienteerd dat het bestaande hoekperceel niet dichtgebouwd wordt, maar de woonblokken worden zo geschikt dat alle woningen optimaal kunnen genieten van de zon en het licht. Op deze manier wordt een donkere gemeenschappelijke binnentuin vermeden en ontstaat er voor elke woning een privétuintje. Om het drukke vrachtverkeer enigszins te beperken werd een voorstel gedaan tot wijziging van verkeersrichtingen zodat een pleintje onstaat dat een overgang vormt naar de woonblokken. De straat en het pleintje gaan laagdrempelig in elkaar over om op die manier een natuurlijke verkeersremmer te creëren. Van op het pleintje vertrekt een binnenstraat die naar de woonblokken leidt. Er werd bewust gekozen de toegangen tot de woonblokken aan deze binnenstraat te plaatsen om het sociaal contact en de samenhorigheid te bevorderen.

  • Nieuwbouw
    Meergezinswoning
    Regio:
    Dendermonde
  • placeholder
  • placeholder
  • Vergelijkbare projecten

    Sociale woningen te Ham
    Meergezinswoning
    Terras aan straatzijde bij nieuw dakappartement
    Appartementsgebouw te St-L-Woluwe
    Verbouwing
    Meergezinswoning