22734
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22734,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

PROJECT 001

Het project omvat de volledige renovatie van een oude hoeve, waarvan maar een klein deel werd gebruikt als woning. De constructie werd gestript tot een open ruwbouw en volledig anders ingedeeld. De achterbouw werd afgebroken zodat de woning minder ingesloten zou zijn. Het grootste deel van de interne draagwanden werd behouden om de kost van de ruwbouw zo laag mogelijk te houden. Centraal in de woning werd er een grote vide gecreëerd om de ruimtelijkheid van de woonkamers te vergroten. De woning werd volledig geïsoleerd langs de buitenzijde en voorzien van een nieuwe technische installatie, waaronder vloerverwarming in de zone onder de vide. Vooraan werd er een zonneboiler geplaatst op het dak, voor de aanmaak van warm water. Ook de tuin werd ontworpen en meteen na de verbouwing aangelegd.

Bouwplaats

Bierbeek

Bouwjaar

2010-2011

Date

juli 5, 2014

Category

Massiefbouw, Totaalrenovatie, Verbouwen