22140
page-template-default,page,page-id-22140,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

VERBOUWEN

Door middel van een verbouwing kan een bestaande woning beperkt of uitgebreid worden gerenoveerd. Dit kan een volume-uitbreiding betreffen, maar het kan evenzeer een verbetering van het huidige pand inhouden of een combinatie van beiden zijn.

Wij zorgen ervoor dat de verbouwing een mooi geheel vormt met de huidige woning, rekening houdend met de nieuwe wensen van de bouwheer.

Bij het verbouwen van een woning komen ook heel wat technische zaken kijken zoals isolatie, ventilatie, technieken en andere. Architect en bouwheer overlopen samen welke stappen kunnen gezet worden om de woning zo energiezuinig mogelijk te verbouwen.

KEUZES BIJ VERBOUWEN

Totaalrenovatie

Bij een totaalrenovatie wordt het gebouw in zijn totaliteit aangepakt met als resultaat een volledig vernieuwd gebouw dat zich qua comfort en energieprestaties kan meten met een nieuwbouwproject, onder een gunstiger fiscaal regime van 6% btw (voor de enige en eigen woning).

Beperkte verbouwing

Uiteraard hoeft niet elke verbouwing allesomvattend te zijn. Evengoed kan een woning drastisch worden verbeterd door een beperktere ingreep. Een weldoordachte uitbreiding van de woonruimte of een optimalisatie van de woningindeling kan het gebouw op vele vlakken sterk verbeteren.

Massiefbouw

In massiefbouw wordt de dragende constructie opgetrokken in massieve, zware materialen zoals beton-, baksteen-, kalkzandsteen of andere zware blokken. Ook betonbouw valt onder deze noemer. Zware materialen hebben een grote massa en dus veel thermische inertie alsook een goede akoestische demping.

Houtbouw

De keuze voor houtbouw vloeit meestal voort uit een ecologische en energiezuinige overweging. Ook de kortere duurtijd van de werffase kan invloed hebben op de keuze voor deze bouwmethode.