22138
page-template-default,page,page-id-22138,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

NIEUWBOUW

Het bouwen van een nieuwbouwwoning brengt heel wat voordelen met zich mee. Eigen visie, noden en stijl kunnen helemaal verwerkt worden in een nieuwbouwproject.

Niet alleen planmatig kan alle richtingen uitgegaan worden, maar ook energetisch kan gemakkelijker een vooropgesteld resultaat bekomen worden, dit volgens hedendaagse comforteisen. Voor een nieuwbouwwoning is de investeringskost bij aanvang hoger dan bij een verbouwing, maar voor dat budget krijg je wel een aantal voordelen in de plaats. Zo is een lagere energiefactuur altijd mooi meegenomen en kan de woning volledig op maat gemaakt worden van A tot Z.

KEUZES BIJ NIEUWBOUW

Massiefbouw

In massiefbouw wordt de dragende constructie opgetrokken in massieve, zware materialen zoals beton-, baksteen-, kalkzandsteen of andere zware blokken. Ook betonbouw valt onder deze noemer. Zware materialen hebben een grote massa en dus veel thermische inertie alsook een goede akoestische demping.

Houtbouw

De keuze voor houtbouw vloeit meestal voort uit een ecologische en energiezuinige overweging. Ook de kortere duurtijd van de werffase kan invloed hebben op de keuze voor deze bouwmethode.

Passiefbouw

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een optimaal winter- en zomercomfort. Tijdens het grootste deel van het jaar kan een passieve woning op kamertemperatuur blijven met zeer beperkte klassieke verwarmings- of koelingssystemen. Vandaar de benaming passiefhuis, omdat een dergelijke woning amper nog actief moet worden verwarmd.

Kantoorbouw

Kantoor-, industrie en utiliteitsbouw omvatten het geheel van snelle en efficiënte manieren van geprefabriceerde systeembouw voor grotere niet-residentiële projecten.