22130
page-template-default,page,page-id-22130,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

MASSIEFBOUW

In massiefbouw wordt de dragende constructie opgetrokken in massieve, zware materialen zoals beton-, baksteen-, kalkzandsteen of andere zware blokken. Ook betonbouw valt onder deze noemer.

Massiefbouw is een van de meest traditionele bouwvormen in België. Bij massiefbouw als constructiemethode worden de wanden, vloeren, en platte daken opgetrokken in beton en/of steen.

 

In massiefbouw wordt bij de verwerking van materialen meer water toegevoegd (bv: pleisterwerken, chapewerken), waardoor de droog- en bouwtijden langer zijn dan bij bvb. houtskeletbouw.

VOORDELEN VAN MASSIEFBOUW

Thermische inertie

Zware materialen hebben een grote massa en bijgevolg veel thermische inertie. Deze materialen kunnen veel warmte opnemen en langzaam terug afgeven, wat het zomercomfort aanzienlijk verbetert. Ook in de winter koelt de woning minder snel af.

Akoestisch comfort

De grote massa van de bouwmaterialen helpt ook om omgevingslawaai aanzienlijk te dempen.