22809
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22809,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

PROJECT 017

Deze oude hoeve te Sint-Brixius-Rode werd volledig ontmanteld. Het bestaande dak werd verwijderd en de muren verhoogd. De fundering werd onderschoeid zodat de extra belasting van de nieuwe verdieping gedragen kon worden. Het extra niveau werd hoofdzakelijk in houtskeletbouw opgetrokken om het extra gewicht te reduceren. De oude garage werd omgevormd tot een grote ruimte voor een praktijk. Boven de eetkamer bevindt zich een vide met de trap naar de verdieping. Hierdoor kon er aan de voorgevel een groot raam geplaatst worden naar de tuinzijde. Aan de achtergevel is er maar een tuinstrook van één meter, en deze is noord gericht. De woonruimtes en raamopeningen werden dus grotendeels aan de voorzijde van het gebouw voorzien. Op de extra verdieping werden vier slaapkamers en een badkamer voorzien.

Bouwplaats

Sint-Brixius-Rode, Meise

Bouwjaar

2011

Date

juli 15, 2012

Category

Houtbouw, Totaalrenovatie, Verbouwen