23005
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23005,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

PROJECT 182

Aangezien de bestaande woning erg klein was en bestond uit een gelijkvloerse verdieping en zolderverdieping, werd de kroonlijsthoogte aan de voorgevel opgehoogd. Om het gewicht op de bestaande wanden beperkt te houden, gebeurde de ophoging in houtskeletbouw. Qua gevelmateriaal werd gekozen voor een witte buitenbepleistering, met isolatie, gecombineerd met een vlakke zwarte pan en zwart buitenschrijnwerk. Aangezien er enkel ramen mochten voorzien worden in de voorgevel, werd gekozen voor grote raampartijen op het gelijkvloers, bandramen op de verdieping, dit alles in combinatie met veluxen in de achtergevel. Om zoveel mogelijk openheid en ruimte te genereren, werd in de leefruimte gewerkt met een grote vide, waardoor een link ontstaat tussen de leefruimte op het gelijkvloers en de circulatieruimte boven. De tuinzone van de woning bevindt zich aan de voorgevel, waar de overgang tussen tuin en leefruimte zal gemaakt worden door een groot terras.

Bouwplaats

Elewijt

Bouwjaar

2017 - 2019

Date

juli 7, 2014

Category

BEN / Passiefwoning, Houtbouw, Verbouwen