22142
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22142,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

TOTAALRENOVATIE

Jouw woning van a tot z renoveren? Heb je een huis gekocht dat volledig gerenoveerd moet worden? Of is het na al die jaren tijd geworden om je woning grondig onder handen te nemen? Een totaalrenovatie is de ideale opdracht voor 5+ architecten.

Verbouwen heeft tal van voordelen. Zo bepaal je het tempo bijvoorbeeld helemaal zelf. De kosten kan je zelf ook drukken als je zelf een beetje handig bent. Pak je deze zaken voor je eigen rekening? Dan zal je zien dat het de kosten ook al enorm drukt. Indien je niet handig bent, staat ons team van bekwame vakmensen voor jou klaar! De schaarste en de hoge kostprijs van de bouwgronden lokken meer en meer mensen richting renovatie en totaalrenovaties van de bestaande woning. Het is ook het uitgelezen moment dankzij de historisch lage rentevoeten.

Een totaalrenovatie is een hele onderneming dat behoorlijk wat stress met zich meeneemt. Meestal gaat het dan om onvoorziene kosten en/ of vertragingen die je planning verstoren. Net daarom is het zo belangrijk dat je de juiste partner in huis neemt. Samen met jou bekijken we vervolgens op welke manier je het best gaat renoveren. Kies je voor een renovatie in houtskelet of eerder voor massiefbouw. 5+ Architecten staat je graag bij met raad & daad bij uw keuzes.

VOORDELEN VAN TOTAALRENOVATIE

Charme en karakter

Hou je van charme? Een hart voor de historiek van een pand? Gefascineerd door de sfeer in en het verhaal achter een woning? Dan kies je beter voor renoveren.

Subsidies

Om je renovatie betaalbaar te houden maak je best gebruik van de steunmaatregelen van de overheid. Via de site premiezoeker.be krijg je een mooi overzicht van welke premies en subsidies aangevraagd kunnen worden.

Economisch

De overheid deelt nog kortingen uit om renoveren te stimuleren. Een woning ouder dan 5 jaar vernieuwen? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% (in plaats van de gebruikelijke 21%). Een enorme besparing dus!

Resultaat

Bovendien stijgt de waarde van je woning aanzienlijk waardoor ze meer oplevert bij een eventuele verkoop. In die zin is het een investering op langere termijn die je bijna altijd recupereert. Meer zelfs … die je winst kan opleveren!