22796
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22796,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

PROJECT 007

Het ontwerp is zo georiënteerd dat het bestaande hoekperceel niet dichtgebouwd wordt, maar de woonblokken worden zo geschikt dat alle woningen optimaal kunnen genieten van de zon en het licht. Op deze manier wordt een donkere gemeenschappelijke binnentuin vermeden en ontstaat er voor elke woning een privétuintje. Om het drukke vrachtverkeer enigszins te beperken werd een voorstel gedaan tot wijziging van verkeersrichtingen zodat een pleintje ontstaat dat een overgang vormt naar de woonblokken. De straat en het pleintje gaan laagdrempelig in elkaar over om op die manier een natuurlijke verkeersremmer te creëren. Van op het pleintje vertrekt een binnenstraat die naar de woonblokken leidt. Er werd bewust gekozen de toegangen tot de woonblokken aan deze binnenstraat te plaatsen om het sociaal contact en de samenhorigheid te bevorderen.

Bouwplaats

Dendermonde

Bouwjaar

-

Date

juli 27, 2012

Category

Meergezinswoningen, Nieuwbouw