202
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-202,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-5.1.5.1562060010,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

PROJECT 042

Deze oude hoeve in Halle bestaat uit drie delen. De voorbouw is evenwijdig met de straat gebouwd. Hier was de bestaande woonruimte voorzien op het gelijkvloers. De zolder was een opslagplaats. Het tussenstuk is loodrecht op de straat gebouwd en bevatte een badkamer en een keuken, met een hooizolder op de verdieping. Het achterste bouwdeel is een grote schuur. Tussen deze 3 delen, een binnenkoer.

De drie delen werden in het woonproject betrokken. Centraal in dit gebouw werd de binnenkoer gerestaureerd tot patio. Deze zorgt voor het nodige licht centraal in de woning. De patio werd strak opgebouwd, met grote raampartijen en alu buitenschrijnwerk in de stijl van stalen schrijnwerk. Veel van de bestaande elementen of afwerkingsmaterialen in de hoeve werden behouden en gerestaureerd om het karakter van de hoeve te behouden. Om deze reden werden de aanpassingen aan de buitenzijde van de woning eveneens beperkt. Hier worden klassieke houten ramen voorzien. Het dak werd volledig geïsoleerd langs de buitenzijde en gerenoveerd. De buitengevels zullen allemaal nog met kaleiverf behandeld worden.

Bouwplaats

Halle

Bouwjaar

2013-2014

Date

juli 9, 2010

Category

Totaalrenovatie, Verbouwen